SERIUS! Anda boleh start buat USD dalam minggu ni dan buat income BEST sebelum raya ni kalau anda buat betul-betul. 

Baca artikel saya ni sampai habis, saya ada satu bisnes online yang anda boleh cuba buat USD mudah dan pantas.

Hi CikguHafis di sini…

Dalam post kali ni saya nak SHARE tentang salah satu bisnes online yang anda boleh mulakan dengan mudah dan terus buat komisyen USD dalam masa yang singkat. Ada yang start bisnes ni… promote biasa-biasa je… tak sampai 24 jam dah mula buat komisyen USD100.

Bisnes online yang saya nak SHARE pada anda ni tak payah nak ada produk sendiri, anda boleh promosi produk orang lain dan jika ada yang membeli melalui usaha promosi anda, anda akan dapat komisyen dalam matawang USD.

Lagi satu, anda tak perlu buat website atau ada website sendiri untuk buat bisnes online ni. Segala website promosi untuk bantu anda buat komisyen akan disediakan oleh owner produk yang anda promosikan tersebut.

Yang PALING BEST pasal bisnes online yang saya nak SHARE ni adalah… komisyen yang di bayar boleh cecah 100% dari harga produk yang anda promosikan. Katakan harga produk yang anda promosi kan tu berharga USD20, jika owner produk bagitahu komisyen 100%, maka anda pun dapat USD20 sebagai komisyen anda. Haha memang BEST.

So, make sure anda baca post saya tentang bisnes online ni sampai habis untuk ketahui dan mulakan bisnes ni.

Bisnes Apa Ni?

Dalam bisnes online, ada banyak model bisnes yang anda boleh cuba untuk mulakan.

Bisnes Online yang saya SHARE ni adalah bisnes online AFFILIATE MARKETING.

Affiliate Marketing ni adalah anda jadi ejen kepada produk orang lain. Bila anda promosi, ada customer yang beli melalui link promosi / link affiliate anda… anda akan dapat komisyen dari jualan yang dihasilkan melalui link affiliate anda.

Biasanya AFFILIATE MARKETING ni FOKUS kepada promosi produk digital. Jadi anda boleh buat komisyen dengan promosi produk-produk digital dalam bentuk ebook, video, software dan sebagainya… macam produk-produk digital kat bawah ni…

Anda tak perlu buat produk digital ni, anda hanya perlu register je sebagai ejen dan terus ambil link promosi atau link affiliate anda. Untuk daftar sebagai ejen… biasanya 100% PERCUMA. Tak payah nak bayar apa-apa untuk start jadi ejen… hanya register je.

Lepas register anda boleh terus dapatkan link affiliate atau link promosi anda, tak payah nak buat apa-apa website… anda boleh guna link promosi tu, dan promosi link tersebut kat mana-mana media sosial. Nak promote kat Whatsapp, Telegram, Facebook, Tik Tok, Instagram… ikutlah mana yang anda nak.

Bila anda promosi link tersebut, bila customer klik pada link promosi anda… mereka akan terus masuk ke website promosi produk tersebut. Jika customer anda berminat, mereka beli produk tersebut melalui website dari link affiliate anda… maka sistem akan detect anda berjaya hasilkan komisyen.

As simple as that…

Cam Mana Nak Mula Buat Komisyen USD Dari Affiliate Marketing?

Ok, baca bahagian ni betul-betul… jangan skip-skip. Takut tak faham dan terlepas point penting.

First sekali, anda kena jadi ejen affiliate dulu!

Sebenarnya tak ramai orang tahu platform atau LUBUK kat mana anda boleh register jadi ejen affiliate ke RIBUAN produk digital OVERSEA. Memang ada banyak platform untuk anda register jadi ejen, tapi kalau tak tahu yang betul-betul REAL… takut nanti anda penat promote… lepas tu tak dapat apa-apa komisyen. Dah kena SCAM lagi.

So, salah satu LUBUK atau platform untuk anda jadi ejen affiliate OVERSEA yang memang KONFEM bayar komisyen masuk ke bank di Malaysia adalah Warrior Plus. Memang saya dah dapat komisyen banyak kali dari promosi produk-produk digital dalam platform ni.

Anda boleh terus register jadi ejen…

Senang je nak register, hanya isi form je. Lepas dah register, log in ke akaun affiliate anda dan dapatkan link produk untuk anda mulakan promosi… ikut step kat bawah ni…

Mula-mula tekan tab affiliate dan lepas tu tekan offer macam dalam screenshot kat atas tu.

Dan anda akan di bawa ke sini…

Anda boleh scroll dan tengok-tengok produk digital yang mana satu yang anda berminat nak jadi ejen affiliate untuk mulakan promosi.

Kat screenshot atas ni sikit je… memang ada RIBUAN produk digital yang anda boleh pilih untuk jadi ejen affiliate.

Biasanya, saya akan klik-klik dulu produk-produk digital yang ada, yang mana saya rasakan sesuai untuk promosi, saya akan request untuk jadi ejen.

TIPS PENTING: Untuk memilih produk digital yang senang buat jualan, orang klik je link affiliate anda terus nak beli… tengok kat CONVERSION RATE macam dalam screenshot ni bawah ni…

Dah tengok, dah buat keputusan produk mana yang anda rasa nak promosi… boleh request untuk jadi ejen dan dapatkan link affiliate.

Tengok dalam screenshot atas tu, hover ke tepi sekali dan ada butang rquest. Tekan butang tu dan anda boleh request untuk jadi ejen produk digital tu.

Ada yang request anda AUTO APPROVE dan ada juga yang manual approve. Kalau auto approve tu, jam-jam tu juga dah boleh dapat link affiliate atau link promosi. Tapi bagi yang manual approve tu ikut pada owner produk… bila dia check, dia akan approve.

Bila dah approve, butang tadi akan terus tukar ke warna hijau dan akan tulis GET LINK. Tengok screenshot kat bawah ni…

Bila anda tekan GET LINK tu, akan keluar skrin putih dan link affiliate atau link promosi anda akan terpampang.

Anda boleh klik link affiliate anda tersebut. Anda akan dapati bila anda klik, ianya akan di bawa ke website promosi produk digital tersebut.

Jadi bila anda promosi link affiliate atau link promosi anda, begitulah yang terjadi pada customer anda… bila mereka klik link affiliate anda tu, mereka akan terus di bawa ke page atau website promosi produk digital tersebut.

Dalam website tu, ada sistem tracking yang boleh detect jika customer beli melalui link promosi atau link affiliate anda. Jadi tak perlu risau, penat promosi tapi tak dapat komisyen. Sistem tracking affiliate ni dah TERBUKTI, ramai yang dah dapat komisyen termasuk lah saya

Kat bawah ni, saya siap buat video tutorial lagi camne saya withdraw komisyen dari Warrior Plus masuk ke akaun Maybank saya. Anda boleh tengok video kat bawah ni. Kalau tak boleh buka video tu, boleh tekan link Youtube video yang sama kat sini: https://www.youtube.com/watch?v=FNSlgCvX85I

Ramai Orang Kita Dah Buat Komisyen USD Dari Bisnes Affiliate Ni!

Saya dah buat komisyen USD banyak kali dengan promosi produk-produk digital sebagai ejen affiliate kat Warrior Plus ni.

So, mungkin anda akan kata… “Alaaa… CikguHafis memang la boleh, dia OTAI Online Marketing Malaysia, takde ke ORANG BARU start yang buat komisyen USD?”

Anda boleh tengok sendiri kat bawah ni, antara beberapa orang yang dah mula buat komisyen USD dalam masa yang SERIUS SINGKAT!

Minggu Pertama Encik Rusdi Dah Buat USD296.16

Pertama Kali Promosi… Puan Chan Buat USD280 Dalam 24 Jam

GILA! Faiz Dah Buat USD1788.06 Dalam 3 Hari!

Ada banyak lagi… tapi cukup-cukup la tu saya tayang screenshot mereka yang dah buat income dari bisnes ni.

Itu je dari saya. Jumpa lagi.