Ada banyak peluang untuk anda buat USD. Anda boleh jual produk fizikal, boleh jual produk digital, boleh jual design, boleh jual website dan macam-macam lagi.

Tapi bisnes online yang mana sesuai untuk NEWBIE, ORANG BARU… lepas tu mudah untuk buat dan senang dapat RESULT INCOME?

Ni gambar saya masa mula-mula saya buat online marketing 13 tahun lepas, tahun 2010… masa tu saya takde modal yang banyak untuk mulakan bisnes online, saya dah try jual produk fizikal… tapi takde sambutan dan stok tersadai je kat rumah. Nak buat bisnes macam jual website semua tu… masa saya start, saya memang tak tahu langsung benda tu.

Saya cuma nak cari satu bisnes yang boleh bagi saya income USD tanpa perlu buat website sendiri, tanpa perlu jual produk saya sendiri, tanpa modal yang banyak… bisnes yang rendah atau hampir tiada risiko! Itu yang saya cari.

Cari punya cari… memang bisnes macam ni… WUJUD!

So, saya jumpa satu bisnes online ni yang mana saya tak perlu jual produk saya sendiri, hanya promosi produk orang lain je, tak perlu buat website, tak perlu pandai teknikal, modal rendah… dan tiada risiko.

Haha… inilah yang saya cari dan sesuai untuk saya pada masa tu.

Bisnes ni adalah… AFFILIATE MARKETING.

Affiliate Marketing ni adalah anda hanya perlu jadi ejen untuk sesuatu produk. Biasanya produk digital seperti ebook, video tutorial la yang banyak buka peluang Affiliate Marketing ni.

Yang BESTnya… nak jadi ejen affiliate ni, saya tak payah bayar apa-apa untuk REGISTER. Siapa-siapa pun boleh register secara PERCUMA.

Anda boleh google je Affiliate Marketing Platform dan anda boleh jumpa banyak platform dan website yang buka peluang untuk anda jadi ejen affiliate.

Macam saya, lepas je register sebagai ejen… saya boleh pilih produk digital yang mana satu yang saya nak promosikan. Biasanya saya akan ambil produk yang dapat banyak jualan… sebab saya tahu produk tu terbukti ramai orang nak beli. Jadi bila promosi, senang saya dapat jualan.

So, saya akan ambil link affiliate atau link promosi produk yang saya nak promosikan tu. Link Affiliate tu ada ID EJEN saya. Jadi bila saya post link affiliate saya ni, ada orang klik… mereka akan di bawa ke satu website promosi untuk produk yang saya promosikan tu.

Dalam website yang disediakan tu dah lengkap dah dengan ayat promosi yang power, segala testimonial produk pun dah disediakan dalam tu. Bila ada prospek yang klik link tu, dia pun baca tentang produk tu dan berminat, maka dia boleh terus beli kat website tu.

Disebabkan dia beli melalui link affiliate / link promosi yang ada ID EJEN saya, maka sistem dapat detect… customer tu beli melalui link affiliate saya.

Maka, sistem akan auto deduct komisyen masuk ke akaun PayPal saya.

Yang BESTnya buat Affiliate Marketing yang bagi income USD ni, ada owner produk yang sanggup bagi komisyen dari 50% sehingga ke 100% dari harga produk. Contoh… produk berharga USD29.99, jika komisyen 50%… maka saya dapat lebih kurang USD14.99, jika komisyen 100%, saya boleh dapat USD29.99 sama macam harga produk!

Bila komisyen dalam USD, kena convert dalam duit Malaysia, RM. Ini yang sedap ni. 1USD : RM4.70. Jadi kalau saya dapat komisyen USD29.99 X RM4.70… maka komisyen yang saya dapat adalah RM140.95.

Buat rilek-rilek je… Tapi Komisyen Masih Banyak!

Katakan sehari saya hanya berjaya buat 2 jualan, jadi kalau produk yang saya promosikan tu bagi saya komisyen USD29.99, satu produk dapat RM140.95… 2 jualan sehari, komisyen dah lebih kurang RM282.

Katakan dalam sebulan saya KONSISTEN buat jualan macam ni 20 hari je…. Yang 10 hari lagi tu tolak tepi sebab mungkin sibuk, malas, takde masa dan mungkin juga faktor dah promosi tapi tak lekat (benda boleh jadi)… maka sebulan saya boleh buat RM282 X 20 HARI: RM5,640!

Wow Banyak Tu… Siapa Nak Bagi.

Nilah antara bisnes online income USD yang saya mula masa awal-awal dulu. Ni antara bisnes yang bantu saya keluar dari masalah kewangan dalam hidup saya. Mula dari bisnes nilah, saya dapat rasa income RM5,000 – RM10,000 sebulan.

Kalau anda nak start bisnes Affiliate Marketing income USD ni, nak saya tunjuk camne nak buat secara step by step teknik dan strategi yang boleh buat FAST CASH, saya ada sediakan video tutorial kat sini ==>  https://bit.ly/3R30Mh3

Moga-moga apa yang saya SHARE ni dapat buka minda dan peluang untuk anda.