SERIUS! Ramai NEWBIE (ORANG BARU) dah buat RM4-5Angka melalui bisnes online ni!

Tengok screenshot kat bawah ni, ni UPDATE dalam wasap group secara terang-terang mereka yang dah berjaya buat income dari bisnes ni…

Malah ada yang baru start… dah buat sehingga RM5-6angka dari bisnes ni!

Bisnes Apa Yang Diorang Buat Ni?

Mesti anda tertanya-tanya bisnes apa yang diorang ni buat?

Ok, sebenarnya diorang ni buat bisnes JUAL INFORMASI atau BISNES PRODUK DIGITAL macam yang saya SHARE dalam artikel sebelum ni.

Incase anda masih blur-blur tentang bisnes produk digital ni, ni adalah contoh bisnes produk digital…

Senang cerita diorang ni jual ebook, video panduan yang boleh menyelesaikan masalah orang lain atau mereka jual informasi yang orang cari.

Macam kat gambar di atas, kita ambil salah satu contoh… ada orang nak tahu macamana nak buat dekorasi rumah (interior design) sendiri dengan bajet yang minima. Jadi bagi mereka yang berminat, mereka akan mencari informasi bagaimana nak hias rumah mereka dengan cantik dan kemas dengan bajet minima.

Katakan anda ada pengalaman buat deko rumah sendiri dengan bajet yang SANGAT RENDAH, anda boleh buat ebook explain tentang pengalaman anda dan jual pada mereka yang berminat.

Lagi satu contoh… tengok ebook ni…

Tajuk ebook kat atas ni adalah ebook Rahsia Umrah Do It Yourself. Kalau ikutkan memang ramai orang yang cari info ni. Ramai orang nak tahu camne nak buat UMRAH sendiri-sendiri, tak yah ikut pakej, yang boleh jimat ribuan ringgit.

Berdasarkan pengalaman Haji Faridil Atras yang dah banyak kali buat UMRAH sendiri, dia buat ebook ni berdasarkan pengalaman dana pa yang dia sendiri buat.

Ebook ni dijual pada harga RM80!

Disebabkan MARGIN UNTUNG bisnes produk digital ni BESAR! Penulis mungkin boleh buat sehingga 100% UNTUNG dari jualan produk digital ni.

Yelah macam saya cakap sebelum ni, untuk bisnes produk digital ni… anda tak perlu ada bahan mentah, tak perlu nak bungkus produk dan tak perlu ke pejabat post untuk hantar produk. Kat sini anda dah CUT COST terlalu banyak… boleh kata tiada kos yang terlibat.

Jadi kalau jual harga RM80, UNTUNG pun dapat nak dekat RM80 juga.

Katakan sehari dapat jual 3 ebook je, maka RM80 X 3… dah dapat RM240. Katakan dalam sebulan KONSISTEN 20 hari je dapat jualan banyak tu…. RM240 X 20 Hari… dah dapat RM4800 SEBULAN!

Setahun? RM4,800 X 12 bulan… dah dapat RM57,600 dari jualan ebook ni.

Amacam… Banyakkan?  

Ni Lagi Gila… Lagi Tak Masuk Akal!

Kalau anda ada masa lepas habis baca artikel ni… saya nak anda tengok dengan MATA KEPALA anda sendiri!

Lepas habis baca artikel ni jap lagi… anda buka Facebook dan taip kat bahagian search tu PJJ BERBAYAR macam dalam screenshot ni…

Lepas tu, anda pergi kat bahagian GROUP macam dalam screenshot bawah ni…

Lepas dah keluar serach result… cuba anda perhati betul-betul macam dalam gambar screenshot ni…perhatikan yang saya KOTAK MERAH tu.

Screenshot kat atas ni, adalah screenshot Facebook Group. Yang mana dalam group ni ada video tutorial berkenaan resepi mengikut nama group tersebut.

Nama group tu dengan jelas tulis BERBAYAR… maksudnya nak belajar resepi-resepi ni kena BAYAR!

Dan… saya pasti SEMUA nama-nama resepi kat atas tu sebenarnya boleh dapat RESEPI PERCUMA bila mereka Google atau cari je kat Youtube. Memang KONFEM ada resepi-resepi ni yang di kongsikan secara PERCUMA.

Persoalannya… RAMAI GILA kot, orang yang masih NAK BELI resepi-resepi ni. Dan ini ditunjukkan dengan DATA!

Anda boleh tengok sendiri nanti, yang saya letak kotak merah tu, adalah bilangan MEMBERS dalam Facebook Group tersebut yang dah bayar, baru dapat akses ke Facebook Group tu untuk tengok video-video tutorial resepi yang mereka beli!

Tengok tu… PJJ (BERBAYAR) ROTI CIKGU SUE ada 60K members atau 60,000 ORANG AHLI BERBAYAR yang masuk dalam Facebook Group tersebut. Jadi dengan kata lain, ada 60,000 ORANG yang dah bayar, yang nak belajar resepi buat roti.

Now… bahagian ni, yang akan buatkan mata anda CERAH!

Katakan nak belajar satu resepi ni, nak belie book resepi atau video tutorial resepi ni kena bayar RM30. Jadi kalau 60,000 orang yang beli, cuba anda ambil kalkulator dan kira…

Ya… anda TAK SILAP! UNTUNG yang dihasilkan oleh orang yang buat produk digital resepi roti ni, berjaya buat jualan RM1.8Juta! Data tu memang REAL! Anda boleh tengok sendiri nanti bila buka Facebook.

Dan… kalau anda tengok sendiri nanti, group Cikgu Sue ni terlalu BANYAK! Memang banyak betul Facebook Group dia yang mengajar tentang resepi yang berbeza-beza!

This is SUPER INTERESTING, baca bahagian ni… betul-betul.

Katakan PURATA Cikgu Sue ni ada 10,000 orang member setiap Facebook Group, katakan dia ada 10 FB Group (kalau anda tengok sendiri nanti… sebenarnya Cikgu Sue ada LEBIH BANYAK dari tu).

Sekarang ambik KALKULATOR, dan bersedia… kita kira sama-sama.

10,000 ORANG MEMBERS X 10 Facebook Group X RM30 Harga satu resepi…

Berapa?

Yes… anda TAK SILAP KIRA, Cikgu Sue dah buat RM3JUTA! Dari bisnes produk digital ebook atau video pasal resepi je.

Amacam? Banyak?

Kita tengok plak yang baru start dalam screenshot kat atas tu, bawah sekali… PJJ HERSHEY CHEESE CAKE (BERBAYAR), cuma ada 229 orang members je.

Owner produk digital ni mungkin baru je start. Kita ambil KALKULATOR, 229 orang X RM30.

Sekurang-kurangnya, owner produk digital resepi ni dah buat lebih kurang RM6K!

Bagi orang baru start, jumlah ni AGAK SELESA! Dah boleh CLEAR TERUS hutang kad kredit yang asyik bayar minimum je tapi tak habis-habis setiap bulan. Bayar dalam SATU NAFAS je.

Ada 5 fb group macam ni, dah buat RM30k.

Amacam?  Belajar sesuatu dari apa yang saya SHARE dalam artikel ni?

Dah mula nampak duit?

RESEPI yang boleh dapat secara PERCUMA je, tapi masih ada RAMAI ORANG nak beli. Dan mereka yang buat produk digital tentang resepi ni buat duit yang SANGAT BANYAK!

Sekarang anda dah tahu! Alhamdulillah.

Bestnya Bisnes Produk Digital, Macamana Saya Nak Pilih Produk Digital Yang LAKU KERAS?

Dah lebih 13 tahun saya dalam bisnes ni, saya dah boleh agak persoalan yang terbuku dalam hati anda.

Apa yang saya BAKAL KONGSIKAN ni SANGAT PENTING dan saya nak anda baca dengan berhati-hati bahagian seterusnya dan beri tumpuan pada setiap perkataan yang saya taipkan di sini. Jangan baca laju-laju.

Untuk anda mulakan bisnes produk digital ni dan buat jualan dengan mudah, perkara PENTING yang anda kena PEKA adalah tentang niche (bidang) dan tajuk produk tersebut. Kita kena PEKA dengan DEMAND / PERMINTAAN pasaran.

Dalam dunia online, niche yang SANGAT HOT adalah niche tentang kewangan, pelaburan, buat duit dan bisnes. Semua produk yang dalam niche / bidang ni memang sentiasa ada PERMINTAAN!

Dan untuk buat jualan dengan cepat, anda kena PEKA, TAHU apa yang customer nak tahu sangat SEKARANG!

Saya Takde Idea, Tak Pernah Buat. Macamana Saya Nak Buat?

Ok, ini memang masalah COMMON. Selalu sangat, ramai yang nampak duit banyak kat produk digital… tapi yang menghalang dia untuk start adalah dia takde idea untuk hasilkan content ikut topik yang HOT DEMAND sekarang.

SOLUTIONnya…

#1 – Joint Venture 

Anda cari ORANG LAIN, yang ada kemahiran, ada pengalaman dalam niche / bidang tersebut.

Ajak dia JOINT VENTURE / collab dengan anda. Dia sediakan content dan anda tolong buat pemasaran dan dapatkan jualan.

Jadi, dia akan buat produk digital tersebut… dia akan SHARE berdasarkan pengetahuan dan pengalaman dia, tak kisahlah dalam bentuk ebook atau video.

Tugas anda… adalah anda promosi dan buat jualan untuk produk yang dia hasilkan tu. Hasil dari jualan ni, ada bahagi sama rata 50- 50.

#2 – Reseller

Jika anda nak mulakan bisnes produk digital dalam niche Online Marketing yang HOT DEMAND, yang memang orang nak tahu, saya ada beberapa produk digital yang saya dah siapkan sebelum ni.

Anda boleh dapatkan LESEN (kebenaran rasmi) yang membenarkan anda untuk jual semula PRODUK DIGITAL yang saya dah buatkan sebagai RESELLER saya.

Sebagai RESELLER saya, bila anda promosi… customer terus bayar ke akaun bank anda. Dan yang BEST nya, 100% duit yang anda dapat tu, semua anda yang punya!

Saya tak ambil SATU SEN pun SELEPAS anda buat jualan dari customer tersebut.

Berapa Keuntungan Yang Anda Dapat?

Dan produk digital yang saya buatkan ni, anda boleh JUAL SEMULA dengan harga bermula dari RM100 ke RM250.

Maka, keUNTUNGAN yang anda berpotensi dapat…

Katakan, sehari anda berjaya buat 2 jualan je… kita kita yang sikit-sikit je, Tak nak berangan tinggi sangat.

Jadi produk tu berharga RM100, disebabkan ianya adalah PRODUK DIGITAL, tiada kos bahan mentah yang anda kena tolak tepi. Jadi anda boleh ambil RM100 tu dan terus ENJOY!

Sehari 2 jualan, maka anda dapat RM200 sehari. Katakan dalam sebulan, anda cuma promosi produk digital ni selama 20 hari je, yang lain tu… tolak tepi, mana tahu anda ada kerja lain, bercuti, balik kampung dan sebagainya.

RM200 X 20 hari, anda dah berjaya buat jualan RM4,000 SEBULAN!

Katakan anda FOKUS buat bisnes ni selama setahun, kita kira setahun 10 bulan je… sebab Malaysia terlalu banyak cuti. Jadi RM4,000 X 10 bulan, anda dah berjaya buat RM40,000!

Memang sedap dah tu.

Tapi masalahnya, saya bukannya ada 1 produk digital je, saya ada beberapa produk digital yang anda boleh JUAL SEMULA.

Katakan kita ambil 3 je…

Maka RM40,000 x 3 produk… anda berpotensi untuk buat RM120,000 setahun!

Terlalu banyak! Sangat banyak!

Nak buatkan benda ni jadi lebih logik, kita tolak separuh… sekurang-kurangnya anda berpotesni buat RM60,000 setahun. ALHAMDULILLAH. Bisnes ni memang dah PROVEN ramai NEWBIE (orang baru) yang dah buat jualan. 

BEST kan bisnes produk digital ni?

Saya harap apa yang saya kongsikan dalam artikel ni dapat buka mata dan minda anda tentang bisnes produk digital ni.

Sekiranya anda berminat untuk jadi RESELLER beberapa Produk Digital saya dalam niche yang SANGAT HOT sekarang ni , anda boleh dapatkan info lanjut dengan join wasap group KHAS saya dengan KLIK DI SINI.

Semoga artikel ni memberi manfaat untuk anda. Saya doakan kejayaan untuk anda.