content top

Kisah bisnes pertama saya di bulan Ramadhan.

Kisah bisnes pertama saya di bulan Ramadhan.

Salam Ramadhan semua…   Lama tak update blog ni, bukannya apa takde mood tengok design blog ni yang saya rasa macam ada jer yang tak kena. So saya decide untuk tukar design dan InsyaAllah akan sentiasa kemaskini blog ni.   Ok untuk post pertama di bulan Ramadhan ni, saya nak sahare sikitlah pasal bisnes pertama saya!   Antara bisnes pertama saya adalah menjadi seorang coin changer atau dalam Bahasa Malaysia Penukar...

Read More

Bisnes Tahun 2013

Bisnes Tahun 2013

Nak bisnes apa yer tahun 2013 ni?   Dah seminggu kita berada di 2013 dan saya pasti ramai yang meletakkan target masing2 untuk Berjaya dan lebih baik dari tahun 2012.   Yang penting anda belajar dari kegagalan, cari puncanya dan usaha pula untuk tahun 2013 ni.JBagi anda yang masih baru dalam perniagaan internet dan mungkin meghadapai kekecewaan atau kegagalan pada tahun 2012, jangan cepat putus asa dan menyatakan bisnes internet...

Read More

3 LUBUK $USD pantas selepas raya!

Assalamualaikum dan Salam hormat bagi pembaca dan pengunjung setia blog saya Rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan Salam Aidilfitri pada semua since kita masih lagi di bulan Syawal! Amacam raya? Best? Harap2 raya anda tahun ni BEST! dan saya harapkan pada tahun2 akan datang akan jadi lebih best lagi. Bagi saya raya tahun ni adalah antara raya yang paling BEST sepanjang hidup saya setelah berkecimpung dalam website flipping...

Read More

Percutian di Pulau Perhentian – 3 benda BEST yang WAJIB anda buat di sini!

Percutian di Pulau Perhentian – 3 benda BEST yang WAJIB anda buat di sini!

Lama saya tak update blog ni. Maklumla terlalu sibuk dengan kerja-kerja internet marketing…Alhamdulillah bertuah rasanya bila dikurniakan Allah rezeki yang boleh saya cari hanya dari keselesaan di rumah dan di hadapan komputer sahaja! So…pada minggu lepas saya telah pun pergi bercuti ke Pulau Perhentian di Terengganu untuk berehat setelah hampir setahun juga berhempas pulas dan langsung tak dapat bercuti. Dalam post kali ni,...

Read More

IMFlippa1 VS IMFlippa2

Ramai yang bertanya saya berkenaan perbezaan antara IMFlippa1 vs IMFlippa2 ketika saya telah melancarkan panduan IMFlippa2 kira-kira 2 minggu lepas. Sebenarnya IMFlippa2 bukanlah kesinambungan IMFlippa1, ianya adalah module yang berbeza. So apa perbezaannya? 1) Jual website servis Dalam IMFlippa2 ni saya tunjukkan kaedah untuk menjual website servis contoh website yang menawarkan servis facebook likes, servis google plus, servis youtube...

Read More

Happynyer…

Kira-kira 3 minggu yang lepas…saya telah menganjurkan workshop IMFlippa dan seramai 20 orang peserta mengambil bahagian dalam workshop tersebut. Dalam workshop tu saya tunjukkan secara hands on A-Z bagaimana untuk mula buat duit di Flippa.com. Teknik yang saya tunjukkan adalah berdasarkan dari pengalaman saya sendiri sebagai senior website flipper di Malaysia. Alhamdulillah, ada beberapa orang yang telah mula mempraktikkan teknik...

Read More

CikguHafis Dibelasah 20 Orang

Salam hormat! Selama 2 minggu 31 Mac – 8 April 2012, aktiviti saya penuh dengan Workshop, Tuisyen dan Q&A berkenaan Flippa! Alhamdulillah semua peserta yang hadir telah medapat input yang banyak dari saya berkenaan Flippa. Saya dibelasah dengan soalan2 power ketika di workshop terbabit. Sorry jika kualiti audio dalam video di atas agak kurang jelas kerana semasa workshop sedang dijalankan, ofis sebelah sedang di...

Read More
content top