content top

Tragedi Selepas Raya 2010

Tragedi Selepas Raya 2010

Cerita ini adalah sebahagian pengalaman pahit yang takkan saya lupakan sebagai seorang usahawan internet. Bagi saya ianya satu TRAGEDI dan saya harapkan dengan perkongsian ini, anda dapat mengambil sedikit iktibar darinya. Ianya bermula dengan kejayaan… Pada sekitar Jun 2009, saya memutuskan untuk memulakan bisnes internet saya kerana EXCITED melihat kejayaan Jutawan ¬†Internet, Dr. Irfan Khairi walaupun sehingga kini saya masih tak...

Read More

Kisah bisnes pertama saya di bulan Ramadhan.

Kisah bisnes pertama saya di bulan Ramadhan.

Salam Ramadhan semua…   Lama tak update blog ni, bukannya apa takde mood tengok design blog ni yang saya rasa macam ada jer yang tak kena. So saya decide untuk tukar design dan InsyaAllah akan sentiasa kemaskini blog ni.   Ok untuk post pertama di bulan Ramadhan ni, saya nak sahare sikitlah pasal bisnes pertama saya!   Antara bisnes pertama saya adalah menjadi seorang coin changer atau dalam Bahasa Malaysia Penukar...

Read More

3 LUBUK $USD pantas selepas raya!

Assalamualaikum dan Salam hormat bagi pembaca dan pengunjung setia blog saya Rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan Salam Aidilfitri pada semua since kita masih lagi di bulan Syawal! Amacam raya? Best? Harap2 raya anda tahun ni BEST! dan saya harapkan pada tahun2 akan datang akan jadi lebih best lagi. Bagi saya raya tahun ni adalah antara raya yang paling BEST sepanjang hidup saya setelah berkecimpung dalam website flipping...

Read More

Percutian di Pulau Perhentian – 3 benda BEST yang WAJIB anda buat di sini!

Percutian di Pulau Perhentian – 3 benda BEST yang WAJIB anda buat di sini!

Lama saya tak update blog ni. Maklumla terlalu sibuk dengan kerja-kerja internet marketing…Alhamdulillah bertuah rasanya bila dikurniakan Allah rezeki yang boleh saya cari hanya dari keselesaan di rumah dan di hadapan komputer sahaja! So…pada minggu lepas saya telah pun pergi bercuti ke Pulau Perhentian di Terengganu untuk berehat setelah hampir setahun juga berhempas pulas dan langsung tak dapat bercuti. Dalam post kali ni,...

Read More
content top