content top

Buat bisnes kerana?

Buat bisnes kerana?

Sejak kebelakangan ini, saya terima banyak email dan PM dari subscriber/ follower baru saya yang ingin meluahkan isi hati mereka tentang masalah kewangan yang dihadapi dan tidak kurang ramai juga yang merayu-rayu supaya saya dapat bimbing mereka keluar dari masalah ini. Sebenarnya…     Saya hanya mampu beri tunjuk ajar sedikit sebanyak tentang apa yang saya tahu berdasarkan pengalaman saya sahaja DAN SAYA TAK MAMPU BAHKAN TAK...

Read More

Tragedi Selepas Raya 2010

Tragedi Selepas Raya 2010

Cerita ini adalah sebahagian pengalaman pahit yang takkan saya lupakan sebagai seorang usahawan internet. Bagi saya ianya satu TRAGEDI dan saya harapkan dengan perkongsian ini, anda dapat mengambil sedikit iktibar darinya. Ianya bermula dengan kejayaan… Pada sekitar Jun 2009, saya memutuskan untuk memulakan bisnes internet saya kerana EXCITED melihat kejayaan Jutawan  Internet, Dr. Irfan Khairi walaupun sehingga kini saya masih tak...

Read More

HARI KIAMAT FACEBOOK!

HARI KIAMAT FACEBOOK!

Mungkin post saya kali ini agak KONTROVERSI sedikit bagi anda yang sedang selesa menjana pendapatan melalui Facebook 100% dan SOMBONG taknak terima sebarang teknik pemasaran lain untuk STABILKAN bisnes anda. Jika anda TAKNAK saya takut-takutkan anda tentang situasi bisnes anda di Facebook dan takut menerima reality ini, saya cadangkan anda jangan teruskan pembacaan anda, baca artikel lain sahaja! Nanti kecut perut! TETAPI kalau anda dah...

Read More

Bisnes Internet Paling Mudah untuk Newbie

Bisnes Internet Paling Mudah untuk Newbie

Newbie atau orang baru dalam Internet Marketing memang mempunyai cabaran tahap “GABAN” untuk mula hasilkan pendapatan pertama dari internet. Mana taknya, kalau sebelum ni hanya tahu guna internet untuk cari maklumat, tengok youtube atau main game tapi sekarang ni nak kena gunakan internet untuk buat income. Pening beb! Ada yang prasangka dan bersikap skeptikal bila memikirkan bagaimana hendak mula menjana income dari internet, risaukan...

Read More

Bukan satu dua ebook dah kaya!

Bukan satu dua ebook dah kaya!

Salam hormat pembaca blog CikguHafis   Kali ni saya nak cerita berkenaan pengalaman pembelian ebook di internet yang selalu yang hadapi dan benda tu sehingga kini masih menghantui diri saya. Kalau nak ikutkan pembelian ebook ni, nilai yang saya dah belanjakan dah lebih dari RM50,000 untuk belajar pelbagai ilmu berkaitan pemsaran internet baik dari ebook tempatan hingga ke ebook antarabangsa.   Nak kata saya berduit? Hmmm saya pun...

Read More

Kisah bisnes pertama saya di bulan Ramadhan.

Kisah bisnes pertama saya di bulan Ramadhan.

Salam Ramadhan semua…   Lama tak update blog ni, bukannya apa takde mood tengok design blog ni yang saya rasa macam ada jer yang tak kena. So saya decide untuk tukar design dan InsyaAllah akan sentiasa kemaskini blog ni.   Ok untuk post pertama di bulan Ramadhan ni, saya nak sahare sikitlah pasal bisnes pertama saya!   Antara bisnes pertama saya adalah menjadi seorang coin changer atau dalam Bahasa Malaysia Penukar...

Read More
content top