Blog Posts

Multiple Streams Of Income dari Bisnes Ebook

Bismillahirahmanirahim… Ramai orang ingat, bila jual ebook ni… keuntungan hanya datang dari penjualan ebook sahaja. Lagi banyak terjual lagi banyak la untung. Ya memang betul, tetapi bukan itu sahaja satu-satunya peluang untuk buat duit. Ada banyak cara atau sumber income yang anda boleh tambah hanya dari bisnes ebook ini. Bagi saya bisnes ebook ini, adalah pintu depan sahaja untuk tambah income. Anda boleh buat banyak lagi income bila anda go deep. So, dalam post ni saya nak share dengan anda

Continue Reading

Abang J Dah Nazak, Buat RM125K

Cerita ni benar-benar berlaku sekitar hujung tahun 2016… Bismillahirahmanirahim. Ada satu malam ni, saya keluar dinner meraikan salah seorang student Personal Coaching Bisnes Ebook, Fairuz Razak yang berjaya hasilkan RM40k untuk 1st mega launch. Start-start buat bisnes ebook terus boleh dapat banyak macam tu. Memang hebat. Saya mula-mula start dulu pun tak dapat macam dia dapat. Malam tu, kami meraikan kejayaan yang cukup manis. Saya bangga dengan student saya ni. Dinner malam tu berakhir agak lewat kerana macam-macam yang kami

Continue Reading

2 Tips Pilih Produk WINNER Boleh Hasilkan Sales Shopify

Assalamualaikum dan hai… Dalam blog post kali ni saya nak share tentang 2 tips atau kriteria yang saya guna untuk tentukan produk WINNER yang boleh berikan sales untuk Shopify store saya. Baca sampai habis ya!   TIPS 1: Produk Order Banyak Yang ni memang common approach yang saya pakai. Apa-apa saya akan buat research base on teknik ni dulu. 1st, saya akan ke AliExpress dan kemudian saya type niche produk yang saya nak cari sebagai contoh, katakanlah saya nak jual

Continue Reading

True Life Changing Story Encik Y

Bismillahirrahmanirrahim… Lama juga saya tak share cerita-cerita “PANAS” dalam blog ni. Last sekali pun sebelum Raya Puasa baru-baru ini. Jadi, InsyaAllah saya akan sambung update blog saya ni dengan kisah-kisah inspirasi base on REAL LIFE EXPERIENCE saya dan juga berdasarkan kisah orang lain. Tujuannya tak lain tak bukan, nak bagi pembaca blog saya sentiasa terinpirasi dan sentiasa bermotivasi untuk take action dalam sebarang bisnes online yang anda ceburi. Ceritanya bermula 3 tahun lepas, sekitar tahun 2015… Saya perasan seorang Mamat

Continue Reading

Mamat X Bisnes Kerana Dendam Buat RM400k

Bismillahirahmanirahim… Ini adalah kali pertama saya tulis tentang seorang student saya yang saya tak pernah introduce pada sesiapa atas sebab menjaga privasi student saya ini. Malah semua student Personal Coaching (PC) saya dan staf saya pun tak kenal siapa dia ni. Bukan itu sahaja, testimonial, gambar dan siapa orangnya juga saya terpaksa sorokkan atas sebab privasi juga. Itulah syarat yang dia bagi kat saya untuk membolehkan saya post tentang cerita ini. Bukannya apa, dia TERPAKSA buat bisnes Internet Marketing ini

Continue Reading

Kisah Jatuh Bangun Mamat Ni 3 Ramadhan Lepas

Bismillahirahmanirahim… Dalam post ni, saya nak cerita satu kisah inspirasi bagaimana seorang Mamat duduk di Baling, Kedah nun di ceruk kampung tempuh bermacam-macam cabaran sampai dia hilang arah tuju bisnes dan tak tahu nak buat apa akhirnya bangkit hasilkan RM100k dalam 6 bulan. Baca sampai habis! Ceritanya bermula begini… Kami bertemu kira-kira 3 tahun yang lepas hujung-hujung bulan Ramadhan. Masa tu mamat ni datang jumpa saya naik motor EX5 je di McDonald Juru Autocity dekat kampung saya selepas solat Tarawikh.

Continue Reading

TRUE STORY Akak Tak Pandai IM Buat RM5Angka

Bismillahirahmanirrahim… Dah lama sebenarnya saya tak blogging. Dah lebih 2 tahun. Kalau u guys ada secara tak sengaja datang ke blog saya ni sebelum ni mungkin u all akan nampak artikel dalam blog ni dah outdated dan design blog ni pun agak hambar tak sesuai dengan peredaran zaman. Kalau ikutkan saya dah lama sangat rasa dan plan nak update blog ni. Cuma takde masa nak buat. Busy dengan hidup. Setelah lama berfikir, so akhirnya saya decide untuk do something pada

Continue Reading

Site Footer